KARALÁBÉ


A karalábé vagy kalarábé[1] (Brassica oleraceae convar. acephala var. gongylodes) a káposztafélék családjába tartozó zöldségnövény. Magas B1-, B2-, B6- és C-vitamin (63 mg/100 g) tartalma miatt ajánlatos a nyers fogyasztása. Tartalmaz még kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, valamint meszet és foszfort is. Nem savanyítható, konzerválásra is alkalmatlan. Viszont egész évben termeszthető, és már tyúktojás nagyság elérésekor szedhető. A karalábé magas vitamintartalma miatt méregtelenítő hatású.

Tápanyagtartalom 100 g-ban

  • Energia: 27 kcal 113 kJ
  • Szénhidrátok: 6,2 g
  • - Cukrok: 2,6 g
  • - Rost: 3,6 g
  • Zsír: 0,1 g
  • Fehérje: 1,7 g
  • Víz: 91 g
  • C-vitamin: 62 mg
© 2021 László tanya 6100 Kiskunfélegyháza külterület
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el